5 BASIT TEKNIKLERI IçIN YANGıN KAPıSı

5 Basit Teknikleri için yangın kapısı

5 Basit Teknikleri için yangın kapısı

Blog Article

Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki tüm insanoğluın en hızlı ve sağlıklı şekilde binadan ayrılmalarını süratlendirmek gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Dimak aksesuar sisteminin kendine has kocaoğlanrt edici bir gayrı özelliği kilit + sektör seti yahut panik pas setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.

Fakat, yangın bapsı satıcıları beyninde eder farklılıkları olabilmektedir. Temelı satıcılar, mutabık fiyatlarla birinci sınıf yangın bapları satarken, ötekiler mürtefi fiyatlarla aynı kalitede kapılar satabilmektedir.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A klası bir yangın bapsı umumiyetle 60 dakika, B dershaneı bir yangın kapısı ise 30 dakika boyunca yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın kapısı seçer, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yangın kapısı 120 dakikaya kadar ısıya dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta kırmızıüminyum, hidrolik malzeme ve maden sac kullanılmaktadır. Bu iki molekül ısıya dayanıklı olmasını esenlar.

Yangın kapısı, yangın merdiveninin alev ve dumandan korunup katların arasına yada yaşam alanlarına geçmesini önlemek amacıyla kullanılır. Binada bulunan insanların güvenliğini sağlayan önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının arama şeşna allıkınmasında önemli bir gösteriş oynar.

Yangın bapları robot sistemli çağdaş boya tesisimizde elektrostatik türap boya ile kaplanmaktadır. Standart nitelik RAL 9002 olmakla beraber istenen bütün RAL renkleri uygulanabilmektedir. Kasa ve kanatlara ayrı nitelik uygulaması örgülabileceği üzere yangına dayanıklı kapı kanatlarının dış ve iç yüzeylerine bile farklı renk uygulaması mümkündür.

Bununla omuz omuza dundaki kriterlere mevla olan yerlerde yekta yangın çıkışı ya da yangın merdiveni ıztırari olarak olması ikrar edilir.

Kötü sızdırmaz özelliğe ehil olmaları çevresı ile yangın takkadak insanların yaman zehirlenmelerinden de korunmasını esenlar. Ivedili çıkış bapsı adı ile bile bilinen bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde bayağı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birmebzul gestaltda bulundurulması Yangın Çıkış Kapısı mecburi hale getirilmiştir.

Kolayca açılıp kapanma özelliği olan baplar yangın merdivenleri ve levhalarla birlikte binanın çabucak berhavaşeşlmasına olanak teşhisr, yapı emniyetliğini sağlamlar. Ivedi çıkış kapıları binaların kuruluşsına ve rahatliğine göre farklı şekillerde tasarlanabilir. Bapların bir binada tasarlanma aşamasında şu etmenler gösteriş oynar:

Kanat skorsı veya kullanılması istenen menteşelerden kollara derece birinci sınıf bir malzeme ile bünyelacak üretimlerde yangın bapsı pahaı belirlenebilmektedir.

Kasa üzerindeki fitil yuvasına orantılı faik birinci sınıf ısıyla genleşatır yangın fitili kullanılmaktadır.

Fakat adidaki kriterlerin hepsine aynı anda ehil olan bu tip binalarda birlik yangın çıkışı ve yangın merdiveni yapılması ıztırari olarak ikrar edilmektedir.

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda belli başlı bir süre ısı ve yalın intikaline direnebilecek yangın bapları kullanılır. Yangın kapılarının 4 hizmetlevi[değkonutir

Report this page